Karl Arvidsson i rekordform i USA

Det finns många svenska simmare som efter gymnasiet gör en flytt till USA för att där simma för ett college-lag och utbilda sig samtidigt.

Familjetradition

För Karl Arvidsson är det snarare det omvända då han är uppvuxen i USA, men när han är i Sverige så representerar han Järfälla Simsällskap. I USA så är det University of California, Berkeleys (också kallat ”Cal”) färger som gäller. Färger som både Karls far, Pär, och mor, Carol, tidigare burit med stolthet.

Rekordsnabb

I helgen simmades Pac12 i Federal Way, Washington, där Karl simmade riktigt snabbt. Snabbare än någon svensk simmare någonsin har gjort i en yards-bassäng tidigare.

Karl började helgen med att slå Martin Gustafssons 18 år gamla svenska rekord200 yards bröstsim i ett extralopp. Den nya rekordtiden på 200 yards bröstsim är kan nu skrivas 1:52.80.

Karl slog även Per Nylins svenska rekord på halva distansen (53.08), 100 yards bröstsim, både i försöken (52.83) så väl som i finalen. Den snabbaste tiden kom i finalen när Karl simmade i mål på tiden 52.68 .

OS-guld i familjen

Karls pappa, Pär Arvidsson, är en av Sveriges främsta simmare genom tiderna. Han tävlade för SK Korrugal, Finspång, tillsammans med ännu en av våra allra främsta simmare, Bengt Baron.

Pär och Bengt simmade båda hem OS-guld till sitt lilla Finspång och Sverige under OS i Moskva, 1980.
Pär Arvidsson på 100 meter fjärilsim (54.92).
Bengt Baron på 100 meter ryggsim (56.53).

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *