Victor Johansson tillbaka i rekordform efter ryggskada!

Victor Johansson har varit en dominant kraft på den svenska scenen på långdistans i flera år med framstående placeringar även på internationella mästerskap.

Flytt till USA

Jönköpings stolthet, Victor Johansson, flyttade till USA i höstas för att kunna fortsätta sin simsatsning i kombination med studier där.

Inför flytten till andra sidan ’pölen’ pratade Victor med Jnytt där han reflekterade kring det hela:

”Jag har varit här i Jönköping i fem år och på Sanda i fyra, det är svårt att fortsätta sin karriär och samtidigt plugga här i Sverige, om man vill vara kvar på samma nivå. College i USA är lite vad som saknas här, och jag kan kombinera studier med simning. Det har funkat bra här på gymnasiet, men för att satsa på simningen är det bra att plugga vidare i USA. Sen är det lite ballt med college också.”

Victors amerikanska hem är University of Southern California i Los Angeles.

Tillbaka i rekordform efter ryggskada

I november, 2018, meddelade Victor via sin Instagram att han skulle missa kortbane-VM i Kina i slutet av året på grund av en ryggskada som krävde rehabilitering.

Victor, som likt fler svenska simmare precis tävlat på Pac-12 i helgen, visar att han är tillbaka bättre än någonsin genom att på ett magnifikt sätt simma och slå de svenska yards-rekorden på 500 yards frisim (4:13.30) och 1650 yards frisim (14:55.57).

Se den magnifika slutspurten nedan

Hemma-coachen hyllar

Kalle Gårdström, elittränare i Jönköpings SS, har tränat Victor i många år på hemmaplan och vi på AquaFront fick fick nöjet att få en kommentar av Kalle angående Victors nya rekord:

Jag är väldigt glad att Victor har simmat bra borta i USA.
Inte heller förvånad, Victor har jobbat väldigt hårt under flera år och haft siktet och målen inställda på att ta sin simning till nästa nivå.
Om jag känner Victor rätt så är de svenska rekordet och Pac-12-titeln bara ett steg på vägen mot nästa stort mål.

Victor till AquaFront

Victor berättar för AquaFront vad som väntar honom härnäst:

Pac12 var en bra deltävling för mig emot både NCAA och min kvaltävling i Kanada mot VM. Jag åker med Louise [Hansson red.] till Kanada och tävlar i långbana istället för att komma hem till SOS [Swim Open Stockholm red.].
Riktigt kul att kunna börja min college-karriär med ett ’guld’ eller title som de säger här, på en av favoritdistanserna. Det som gjorde det hela ännu bättre var att komma tillbaka efter mim ryggskada, och ändå simma så bra. Måste betyda att vi gör bra saker här på plats.
1650 gick tyvärr inte som väntat, hade tankar på att simma betydligt fortare, men var nog lite ur fokus efter min 500.
Är tillbaka på USC nu och tränar ner mig i en vecka till innan vi vilar helt inför NCAA.

Svenska yards-rekord (simma.nu)

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. FireBird skriver:

    Grattis Victor. Final i Tokyo!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *