Långbane-VM utan hemmasonen Tae Hwan Park?

Till sommaren kommer långbane-VM i simning för första gången någonsin att hållas i Sydkorea. Tävlingarna kommer att hållas i Gwangju mellan 12-28:e juli.

Historisk Park

Sydkoreanske Tae Hwan Park var den första Sydkoreanen att vinna en medalj i simning och den förste Asiatiske simmaren att vinna en Olympisk Guldmedalj på 400 meter frisim, när han i på Peking-OS, 2008, vann den ädlaste av valörerna på distansen.

Utöver sitt OS-guld på 400 meter frisim, 2008 i Peking, så lyckades Park även att vinna silver på den halva distansen, 200 meter frisim, i Peking 2008.

Riskerar att missa hemma-VM

Inför kommande långbane-VM i Gwangju så har Park varit den officielle ambassadören för tävlingarna då han än i dag är landets störste simikon. Men nu tycks det som att Park riskerar att inte kunna representera sitt Sydkorea i vattnet på hemmaplan i sommar.

Anledningen till detta är att Park inte längre är kontrakterad med ett team efter att hans kontrakt med Incheon City Hall löpt ut vid årsskiftet. Än finns inget nytt team klart meddelar Park till Nave Sport News:

“It was not that there was no offer, but it is not yet possible to find a new team and there is no current team.”

Parks deltagande på VM förutsätter att han hittar ett team innan dess.

Inte lika stark

kortbane-VM 2016 i Ontario, Kanada, vann Park guld på 200 meter, 400 meter och 1500 meter frisim. I långbana har han inte hållit samma nivå. På långbane-VM i Budapest, Ungern, året därpå lyckades han som bäst placera sig på 4:e plats på just favoritdistansen 400 meter frisim.

Dopingkontrovers

2015 testade Park positiv för Nebido, en anabol steroid som används för att behandla låg testosteronproduktion hos män. Park stängdes av i 18 månader för detta, men det har sedan dess uppdagats att Park kan ha varit ett offer i det hela.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *